top of page

Tips! Tre utskick du kan göra till dina gäster som bokat bord.

Uppdaterat: 18 mars 2021Pandemin fortsätter och vi fortsätter att kämpa tillsammans! Genom vårt utskicksverktyg kan du göra utskick till personer som bokat bord hos dig. Att göra utskick till dina gäster som bokat bord är kostnadsfritt just nu för våra kunder.


Det här ska du tänka på när du gör ett utskick


Varför gör du utskicket?

Innan du gör ett utskick behöver du fundera över varför du gör utskicket. Är det för att få lojalare kunder, berätta om din restaurang, förändringar i menyn, öka försäljningen, få dem att ladda ner din app, beställa take away eller få dem att boka bord? Syftet kan vara väldigt olika beroende på vad för verksamhet du driver och vad du har behov av.


Utskickets titel

Tänk igenom alternativen och testa dig fram. Titeln ska vara kort och väcka intresse.


Planera innehållet

Du har tidigare tänkt igenom varför du ska göra ett utskick. Nu ska du planera innehållet. Skriv enkelt och positivt. Berätta för kunden om det du vill säga och använd en passande bild till utskicket. Innehållet du skriver ska vara tydligt och av intresse för kunden.


Call to action

Genom knapparna som finns tillgängliga i utskicksverktyget kan du visa vägen till nästa steg. Beroende på varför du gör utskicket så kan du länka vidare till t.ex. ett erbjudande, boka bord, ladda ner en app eller få kunden att besöka er hemsida för att ta del av den nya menyn.

Nedan följer förslag på några utskick du kan göra till dina gäster:

1. Informera om en nyhet!


Kanske erbjuder du en helgkasse med mat, börjat med utkörning eller take away. Använd utskicksverktyget för att berätta för dina gäster om ditt erbjudande.


2. Tacka för att de stöttat dig under pandemin


Det finns möjlighet att göra utskick till personer som bokat bord inom vissa datum. Tacka de som stöttat dig under pandemin och passa samtidigt på att berätta om någonting som händer hos dig eller informera om ett erbjudande.


För dig som har egen app hos oss finns det möjlighet för att jobba med rabattkoder om du vill ge något extra till kunderna och få dem att ladda ner appen.


3. Berätta om hur du anpassat restaurangen


Många är rädda för att gå på restaurang. Gör ett utskick där du informerar om hur du anpassat restaurangen för att göra den till en trygg och säker plats att besöka under pandemin. Vill du veta hur du kan använda Gastrogates tjänster för att öka tryggheten för dina gäster är du varmt välkommen att kontakta oss.

Ovan är enbart förslag för att få dig att komma igång. Möjligheterna är oändliga! Varför inte samla personalen en stund och tillsammans fundera ut några bra saker att skriva om. Vi på Gastrogate önskar dig lycka till och är det någonting som du funderar över är du som alltid varmt välkommen att kontakta oss!

 

Sedan 1999 har Gastrogate drivit den digitala utvecklingen inom restaurangbranschen. Gastrogate har ett brett produktutbud med allt ifrån bordsbokning, hemsida, utskick, marknadsföring och beställning- och betalningssystem. Kontakta oss på hej@gastrogate.com eller via telefon på 021-360 95 50 om du vill veta mer hur vi kan hjälpa just dig.


bottom of page