top of page

Så här påverkar Covid-19 restaurangbranschen och det här kan du göra!


Vi pratar dagligen med många restauranger runt om i Sverige och vi vill i denna situation ge er ett nuläge av vad vi ser och hör samt rådge i hur vi kan hjälpa till att underlätta situationen och vad ni själva kan göra. 

Covid-19 har de senaste tre veckorna haft en stor påverkan på restaurangbranschen. I statistiken från vårt bordsbokningssystem ser vi en tydlig minskning gällande antal bokningar och vi ser en ökning i antalet avbokningar.

Ta kontakt med framtida bokningar

Av de restauranger vi varit i kontakt med ser vi att många funderar över lönsamheten i att hålla öppet med det minskade antalet bokningar och dagskassor som sjunkit. Vi vill gärna rådge att ta kontakt med kunder som har bokningar framåt i tiden och säkra upp att de kommer för att få en så tydlig bild som möjligt över restaurangens framtida beläggning.


Erbjud take away och var redo att anpassa verksamheten

Med de riktlinjer och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten gått ut med så innebär det bland annat att människor uppmanas till att minska mänsklig kontakt och att vistas på platser med många människor. För er som har möjlighet gäller det att anpassa verksamheten utifrån situationen som råder genom att erbjuda mat för take away.

Kommunicera med era gäster

Kommunikation är viktigt. Se till att kommunicera på hemsida, sociala media och via utskick. För dig som är kund hos oss har du under mars månad kostnadsfria utskick i vårt system då vi vill hjälpa dig nå ut till dina gäster och hålla lönsamheten uppe.

Använd pushnotiser

För dig som har vår app för beställning och betalning kan du göra pushnotiser till dina användare direkt i appen och uppmuntra till köp. Den möjliggör även funktionalitet som gör att


Vi finns för dig!

Som kund i Gastrogate har du tillgång till, förutom våra tjänster ett kompetent team att luta dig mot om du har frågor eller funderingar. Vi har skapat en Facebookgrupp för er anslutna restauranger där vi tillsammans kan diskutera frågor och hjälpas åt.

bottom of page