top of page

Så här använder du hashtags i sociala media!


Vad är en hashtag och hur kan jag använda den?


En #hashtag används i sociala media för att sortera inlägg kring olika ämnen. Om du till exempel tar en bild på en pasta carbonara kan du använda #pastacarbonara så kommer bilden att synas när personer söker på #pastacarbonara.


Hashtags är ett bra sätt att få nya följare som kan vara intresserade av ditt innehåll men som ännu inte hittat till dig. Användare kan välja att följa hashtags som man är intresserad av och på så vis få upp innehållet i sitt egna flöde. Att följa och kommentera på hashtags som är relevanta för din verksamhet är också ett bra sätt att bygga engagemang och få följare i sociala media.


Vilka hashtags ska du använda?

Utgå alltid ifrån att du vill skapa bra innehåll som engagerar och skapar värde för den som tittar och välj relevanta hashtags beroende på innehåll. Är du en restaurang i gamla stan i Stockholm som lagt upp en bild på en Pasta Carbonara skulle du kanske tagga inlägget med gatan restaurangen låg på och #Gamlastan #Stockholm #restaurangstockholm #italienskmat #Italianfood #Pasta #Pastacarbonara #visitstockholm som ett exempel.

Vilka hashtags kan vara relevanta för det här inlägget då?

Vi väljer för denna gång att avsluta med #socialamedia #SoMeSkola #hashtag #digitalmarknadsföring #restaurangbranschen #instagram #Facebook #some #socialmediamarketing #socialamediatips #marknadsföringstips


 

Förutom hemsida, bordsbokning, egen app för restaurangen, digital beställning och betalning arbetar vi på Gastrogate rådgivande med våra kunder kring deras närvaro digitalt och verksamhetsutveckling. Kontakta oss om du vill ha hjälp hur du kan utveckla din kommunikation i sociala media och växa som företag.