top of page

Så här fungerar det att använda QR kod för beställning och betalning!



Vi har nyligen lanserat ökad funktionalitet i vår betalning- och beställningstjänst Loco Online Order. Med online order kan du som restaurang ha en egen webbshop där gästerna kan beställa mat och dryck för avhämtning eller direkt till bordet. Genom att ha tjänsten så innebär det att du får din restaurang och meny i samlingsappen Loco som gästerna kan ladda ner för beställa och betala, du kan lägga till beställningssidan som en iframe på din hemsida och du kan ha en QR kod att visa på hemsida, vid bordet i restaurangen eller sociala media som enkelt tar gästen till beställningsflödet för att lägga sin order.


Nedan går vi igenom hur det går till när man använder en QR kod för beställning och betalning.

Steg 1. Scanna QR koden med din mobilkamera Steg 2. klicka på länken som kommer upp Steg 3. Lägg din beställning

Du kan enkelt testa flödet genom att scanna QR koden nedan:


QR koden kan anpassas så i stället för att landa i beställningssidan för samlingsappen så hamnar gästen direkt på din sida för beställning av mat.

Hur kan du använda QR koden på hemsida, i sociala media eller på plats i restaurangen?


QR koden kan hämtas i vectorformat och användas i både digitalt och tryckt material. Nedan följer ett exempel på hur du skulle kunna använda den i din marknadsföring för att driva beställningar av dina gäster i sociala media. Vid bordsbeställning kan man t.ex. skriva ut QR koden eller trycka upp bordsställ som gästerna sedan enkelt kan scanna på plats vid bordet.


 

Skulle du vilja veta mer eller komma igång med Loco Online Order? Läs mer här. För att göra det enkelt för dig att anpassa dig nu med den rådande Covid-19 krisen har vi justerat vår prismodell så att du kan ansluta dig utan några fasta kostnader.


bottom of page