top of page

Så här möter Harrys i Stenungsund kund på trygga och smarta sätt under Covid-19 krisen.


För tre år sedan tog Malin Larsson tillsammans med den andra delägaren Arpy över Harrys Stenungsund och har sedan dess förvaltat och utvecklat konceptet. Som för många andra inom restaurangbranschen har Corona pandemin slagit hårt och krävt snabba åtgärder med att anpassa verksamheten till den rådande situationen. Vi har pratat med Malin om vilka åtgärder dem har gjort för att fortsätta möta kunderna på ett tryggt och bra sätt under pandemin.

Harrys är ett svenskt brasseri och en plats där mat, dryck och människor förenas både för kortare möten eller för en helkväll i goda vänners lag. Harrys i Stenungsund startade för 10 år sedan och ligger vackert beläget vid vattnet

Berätta lite om Harrys i Stenungsund och hur det såg ut innan Covid skakade världen?

- Harrys är ett svenskt brasseri och en plats där mat, dryck och människor förenas både för kortare möten eller för en helkväll i goda vänners lag. Harrys i Stenungsund startade för 10 år sedan och ligger vackert beläget vid vattnet. Innan pandemin var det ofta evenemang i restaurangen med allt från trubadurer till nattklubb. Idag har vi svängt om och fokuserar på att erbjuda mat och dryck både för avhämtning eller att ätas på plats i restaurangen. Hur har ni anpassat restaurangen för att fortsätta kunna möta kunder under Covid-19?

- Förutom att självklart följa alla de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten har tagit fram med avstånd och hygienrutiner har vi också tagit hjälp av digitala tjänster för att fortsätta möta kund på trygga och smarta sätt.


En av de åtgärder vi gjorde i början av pandemin var att vi var väldigt snabba med att börja marknadsföra vår take away med 20% rabatterat pris. Vi har alltid erbjudit take away men har inte pratat så mycket om det med våra kunder. Nu blev det avgörande för att kunna bibehålla någon sorts lönsamhet i restaurangen. Vi började även utforska digitala lösningar och kom i kontakt med Gastrogate och Loco Online Order där vi snabbt kunde komma igång med en egen app för beställning och betalning. Vi har valt att använda appen för köp av mat för take away då gästerna smidigt kan välja om de vill hämta på plats i restaurangen eller om de vill att vi kommer ut med maten när den är klar. På plats i restaurangen har vi enbart öppnat upp för möjligheten att köpa dryck via appen. Maten beställer sällskapen vid bordet och vill man köpa något att dricka så gör man det via appen.

Hade ni funderat på att skaffa en egen app för restaurangen innan Covid-19?

Jag tror att när pandemin är över kommer människor ha förändrat sina beteenden. Människor kommer fortsätta köpa mer take away och från olika typer av restauranger.

- Nej inte alls. Hade det inte varit för Corona pandemin hade vi inte tagit steget att börja med en egen Harrys app men jag är glad att vi gjorde det.

Jag tror att när pandemin är över kommer människor ha förändrat sina beteenden. Innan kanske man köpte med sig en pizza, hamburgare eller asiatisk mat hem en fredagskväll men jag tror att människor kommer fortsätta köpa mer take away och från olika typer av restauranger. Vi har dessutom sett andra positiva effekter som att vi nu inför sommaren där vi vanligtvis anställer väldigt mycket personal även kan erbjuda mindre utbildad personal jobb. I och med att drycken beställs genom appen så räcker det med att vi har en bartender som blandar drinkarna och runners som kan leverera drycken i stället för personal som ska kunna hantera hela flödet från beställning till betalning och servering.

Har ni fått några reaktioner internt bland personalen eller bland kunderna?

Vi kan enkelt få ut dubbelt så mycket dryck jämfört med tidigare under samma tid och gästerna får vänta betydligt kortare tid.

- Reaktionerna internt bland personalen har varit väldigt positiva. Vi gör en jättestor tidsbesparing i betalningsflödet. Innan hade vi kö om vi hade stora sällskap som ville beställa dryck, med appen så kan alla beställa i lugn och ro och få sin dryck smidigt serverad vid bordet. Vi kan enkelt få ut dubbelt så mycket dryck jämfört med tidigare under samma tid och gästerna får vänta betydligt kortare tid.

Våra stamgäster upplever det dessutom som väldigt smidigt att beställa dryck och mat via appen och att de enkelt kan välja hur de vill hämta sin mat. Så här har Harrys i Stenugnsund anpassat restaurangen:

 

Harrys appen i App Store: https://apps.apple.com/se/app/harrys/id1513905377

Harrys appen i Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.loco.androidapp.harrys