top of page

De flesta restaurangbesök startar på nätet

Att ha en egen hemsida är idag en självklarhet för de flesta verksamheter. För dig inom restaurangbranschen är det en viktig del av din synlighet online. Dina gäster finns där och därför ska självklart din verksamhet finnas där. Med en egen hemsida har du möjlighet att ta kontroll över restaurangens synlighet och bli en del av gästens beslutprocess. 


Nedan följer 5 tips som kan vara bra att bära med sig när det kommer till att skapa en hemsida för din restaurang.

1. Representativ

Lika självklart som att du är mån över hur det ser ut utanför restaurangen, att maten smakar gott och själva upplevelsen i restaurangen är det viktigt att din hemsida är representativ. Det handlar om allt från färger till känsla, atmosfär och igenkänning. Se till att ha en logotyp som är lika på samtliga platser, oavsett om det är fysiskt på restaurangen, i sociala media eller på din hemsida. Ha bilder som visar interiör och speglar känslan i restaurangen och se till att gästen får en rättvis bild av restaurangen den sen ska besöka.


2. Informativ

Lika viktigt som att en hemsida visuellt representerar restaurangen behöver informationen var korrekt. Berätta varför just gästen ska besöka er - vilken upplevelse får dem? Är det genuin husmanskost eller kanske spännande smaker från Asien? Vilka tider har ni öppet och hur gör man för att boka bord? Vilka rätter erbjuder ni och vad kostar det? Felaktig- eller otydlig information är förödande och kan leda till inte bara missnöjda gäster utan förlorade intäkter.


3. SEO-Optimerad sida

Enligt Svenskarna och internets studie 2019 har hela 98 procent tillgång till internet i hushållen och 95 procent av befolkningen anger att de använder internet. Det är väldigt många människor. Av dessa Googlar så mycket som 96% av alla internetanvändare och över 60 procent gör det dagligen. Genom att ha en SEO optimerad sida får du bättre möjlighet att synas organiskt i söket när någon söker på google efter någonting som rör din verksamhet. Det kan handla om breda söktermer som "Restauranger Östermalm" eller mer specifika som "Köttrestaurang Östermalm Barnvänligt". Genom att tänka igenom och analysera vad dina potentiella gäster söker efter och kan efterfråga kan sidan optimeras för att synas på valda söktermer. Självklart är det viktigt att optimeringen stämmer överens med den verksamhet som du faktiskt erbjuder.


4. Leder gästen till köp

När du väl har sett över så att din hemsida representerar din verksamhet på ett bra sätt, att all information stämmer överens med öppettider, koncept, menyer, kontaktuppgifter och priser och att sidan är optimerad för Google sök gäller det också att den ska leda till köp. Man pratar ofta om konvertering på nätet och i kort handlar det om att hemsidan ska leda gästen till att göra någonting. Det kan t.ex. vara att boka bord eller beställa catering. Se till att du blir guiden och gästen din besökare som du ska leda in i mål.


5. Tillgänglig för bokning Idag är det en självklarhet för restaurangbesökarna att se tillgänglighet och boka bord digitalt. Det finns fantastiska bordsbokningssystem som inte bara gör det enkelt för gästen att boka bord och göra affärer med dig men som också effektiviserar och gör ditt liv som krögare enklare.


Följer du de här tipsen är du på god väg att få en hemsida som inte bara är representativ utan också leder till ökad försäljning och gladare gäster.

 

Har du några funderingar eller vill ha hjälp så hjälper vi mer än gärna till. Vi har över 20 år erfarenhet av att ha hjälpt tusentals restauranger med allt ifrån hemsida till att ta steget över till ett digitalt bordsbokningssystem, egen app, SEO-optimering och sociala media.

bottom of page