top of page

Coppersmith's med vänner - smidig beställning och betalning genom Rocklundas egna app!


Västerås succéfestival gjorde comeback den 28-29 maj i Västerås på Rocklunda Restaurang och Bistro. Det lokala bryggeriet Coppersmith's som ligger bakom tillställningen hade evenemanget till ära bjudit in tio andra lokala bryggerier; Slottskällans Bryggeri, Apex Brewing Company, Tempel Brygghus, Hantverksbryggeriet, Eskilstuna Ölkultur, Södra Maltfabriken, Stallhagen, Ferna Forge, Delirium (Belgien) och Wander Beyond Brewing.


Med anledning av Covid-19 och det stora deltagarantalet behövde arrangörerna hitta ett smidigt och smittsäkert sätt för gästerna att beställa och betala. De valde en applösning via Gastrogate Pay.


Det var ett spännande evenemang för samtliga då de för första gången arbetade med app för beställning och betalning. Vi har pratat med Linda Strandberg(delägare Rocklunda Restaurang och Bistro och ansvarig för serveringen) och Petri Karhukorpi (VD Coppersmith's och delägare i Rocklunda Restaurang och Bistro) om hur dem tyckte det fungerade.


Petri tappar upp öl under festivalen. Beställningarna kom i rasande fart genom appen och drycken kunde levereras 70% snabbare än traditionell beställning och betalning.

Hur tyckte du att det fungerade med att använda appen för beställning och betalning under evenemanget?


Hela arrangemanget fungerade klanderfritt. - Petri Karhukorpi

Petri: Från början var jag lite tveksam om detta skulle kunna fungera med tanke på hur ölfestivaler traditionellt fungerar. Eftersom vi var tvungna att hitta på nya sätt under pandemin, insåg jag att appen gör att vi inte får några köer. Hela arrangemanget fungerade helt klanderfritt. Det som jag var mest tveksam över var om gästen kan och vill hantera app istället för att beställa traditionellt. Gästerna har lärt sig att använda mobiler och beställningsfunktionen var ett väldigt uppskattat beställningssätt.


Det blev mer som ett värdskap där jag utan stress kunde mingla och finnas till för gästerna. - Linda Strandberg

Linda Strandberg på plats ute på Rocklunda.

Linda: Att arbeta med appen var över förväntan. På lördagen hade vi nästan 700 personer på en sittning, och över 300 på fredagen och lördagens dagssittningar. Det kom otroligt många beställningar samtidigt utan en krasch. Det kändes väldigt enkelt både för oss och gästerna.


Appen var smidig att redigera och lägga till saker i. Det var enkelt att hitta och lätt att lära sig hur man skulle göra. Det var väldigt enkelt att stänga av produkter när vi sålt slut.

Från början var jag tveksam till användandet av app. Det kändes både läskigt och spännande. Jag hade ingen erfarenhet av att beställa och betala genom app och inte heller med att arbeta med app. I serveringen är vi väldigt måna om gästerna och gillar att prata med dem. Jag funderade på om det personliga skulle försvinna. När vi använde appen fungerade det fantastiskt. Jag fick mer tid att prata med gästerna och behövde inte känna stressen att det fanns gäster i kö som väntade på att få göra sin beställning. I stället fick jag möjlighet att prata med gästerna. Det blev mer som ett värdskap där jag utan stress kunde mingla och finnas till för gästerna.


Vilka effekter kunde du se av användandet av appen (mot traditionell kassa/beställning)?


Petri: På festivaler har man en ganska stor problematik med hur kunden betalar. Det är viktigt att betalning sker snabbt utan att personalen behöver vänta på själva genomförandet. Traditionellt använder man ofta kuponger, kapsyler m.m. Dessa betalmedel är snabba vid köptillfället, men mycket besvärliga efteråt, när allt ska räknas och redovisas. Det är positivt att man kan följa live vad som händer och vilka produkter som säljer.

Jag skulle uppskatta att det gick 70% snabbare att använda appen mot traditionell beställning och betalning. - Linda Strandberg

Linda: Gästen fick ut sin dryck väldigt fort då det inte är så många moment. Jag skulle uppskatta att det gick 70% snabbare mot traditionell beställning och betalning. När beställningen kom in så går det väldigt fort att få ut drycken till bordet.


När beställningen gjorts via appen kunde serveringspersonalen snabbt servera drycken vid bordet utan stressen att någon väntar på att beställa.

Hur tycker du det fungerat att samarbeta med oss som leverantör?

Petri: Det har fungerat utmärkt att jobba med Gastrogate, jag hoppas på ett ännu djupare samarbete!


Linda: Med handen på hjärtat har Gastrogate varit helt fantastiska. Ni har varit snabba och tillgängliga och hjälpt oss med allt vi tänkt oss behöva. Elias och Anton tog sig tid att vara på plats under både fredagen och lördagen och har hjälpt oss direkt när vi behövt det.


Samarbetet slutar självklart inte med festivalen, numera är appen ett självklart betalningssätt på plats på Rocklunda Restaurang och Bistro. Vi är otroligt glada över att Coppersmith's med Vänner valde Gastrogate Pay som sin beställning- och betalningslösning. Att få fler att upptäcka möjligheterna med digitala tjänster är någonting som ligger oss på Gastrogate väldigt varmt om hjärtat. Genom de digitala tjänsterna kan restaurangerna både höja sin lönsamhet och samtidigt skapa mer värden i serveringen och mötet med gästen.

 

Loco med en egen app är en produkt för digital beställning och betalning och ingår i vår betalning- och beställningslösning Gastrogate Pay. Är du intresserad av Gastrogate Pay för beställning och betalning? Läs mer nedan.